Boek bestellen

Het doel van dit boek is om geïnteresseerde patiënten, collega manueel therapeuten en mogelijk medici te informeren over mijn ideeën en hypothese over de gevolgen van een beperking in de hoge nek, tegenwoordig ook HCFS (Hoog Cervicale Functie Stoornis) genoemd. Het boekje is geschreven op basis van experience/ervaring.

Een nieuwe manier om deze beperking te verhelpen is door mij ontwikkeld en gaat middels minieme pulsjes, waarbij de positie van de eerste wervel ten opzichte van de schedel wordt gecorrigeerd: de B.A.A.T.®-methode. Voor zover ik heb kunnen nagaan in de bestaande literatuur en heb nagevraagd bij diverse collegae is de behandeltechniek op deze manier niet eerder omschreven.

Een nieuw inzicht is dat een HCFS vaak leidt tot een verhoogde spanning van de m. psoas major. De spier ligt diep achter in de buik, links en recht van de lendenwervelkolom en loopt via de lies naar een punt hoog aan de binnenkant van het dijbeenbot. Een langdurig verhoogde spanning van deze spier kan leiden tot een veelheid aan klachten.

De mogelijke gevolgen van een HCFS, het onderzoek en de behandeling worden beschreven. Daarnaast ook tips en adviezen om een goede functie van de hoge nek te behouden.

Prijs: € 12,50  (€ 17,50 incl. verzendkosten). PDF-versie: € 10,–


  Wil je een analyse van je klachten?

  Maak dan een afspraak.

  Openingstijden

  Dinsdag13:00 - 18:00
  Woensdag09:00 - 14:00
  Donderdag13:00 - 18:00
  Afspraak maken