Behandeling

 

 

Hiervoor heb ik beschreven dat een licht afwijkende stand van de atlas (C1) naar links, dan wel rechts, naar achter (dorsaal), dan wel een combinatie ervan ten grondslag ligt aan een verminderde rotatiemogelijkheid van C1-C2 (HCFS).
De oplossing is dus dat de atlas weer netjes op zijn plaats komt te staan, in de rij moet wordt gezet (‘align’). Dat kan gebeuren door enkele minieme pulsjes op de atlas te geven in corrigerende richting. Dus: is er een shift naar rechts/links, dan volgen er een paar pulsjes op de atlas respectievelijk naar links/rechts. Is er een dorsaal stand van de atlas en/of een beperking in ventraal glijden dan volgen er een paar pulsjes naar ventraal links en/of rechts.

Tijdens de behandeling lig je op de buik op de behandelbank met het hoofd in het gat van de bank. De plek op C1 waar de puls aan moet komen wordt opgezocht en vervolgens worden er op geleide van de ademhaling 3 à 4 kleine pulsjes gegeven. Deze pulsjes zijn heel kort en snel en worden over het algemeen als weinig belastend en niet pijnlijk ervaren. Ik hoor geregeld van de patiënt: ‘het lijkt of er niets gebeurt’.

Bij herhaald onderzoek van de rotatie C1-C2 blijkt deze meteen weer hersteld te zijn.

De eventueel gevonden beperkingen in bekkengewrichten dan wel wervelgewrichtjes kunnen vaak ook in de eerste behandeling worden hersteld.

Ik geef adviezen met betrekking tot de houding en gewoontes, zodat de kans op terugkeren van het probleem zo klein mogelijk wordt. Ook deze staan uitgebreid beschreven in het boekje.

 

 

Meer over de B.A.A.T.-methode lezen?

Bestel dan nu het volledige boek ‘B.A.A.T. bij manuele therapie’.

Boek bestellen

Wil je een analyse van je klachten?

Maak dan een afspraak.

Openingstijden

Dinsdag13:00 - 18:00
Woensdag09:00 - 14:00
Donderdag13:00 - 18:00
Afspraak maken